איך מתכננים מנגל בצורה נכונה

//איך מתכננים מנגל בצורה נכונה

איך מתכננים מנגל בצורה נכונה

איך מתכננים מנגל טוב?

 

מעוניניים להזמין חברים? מסיבת גיוס, מפגש חברים מהצוות? הכל על תכנון נכון ושקול של קניית הבשרים שיצלו על המנגל שלכם.

 

ראשית נגדיר את מטרת המפגש וכמה אנחנו מוכנים "לעבוד" בשביל הבשר שלנו. שיטות המנגל מתחלקות לשתי נישות עיקריות: צלייה מהירה וישירה על מנגל פחמים, וצלייה איטית על מנגל עם רשת גבוהה או במעשנות למיניהן. את הנישה השנייה נשאיר לכתבה בפני עצמה ונתמקד הפעם במנגל המסורתי.

אז כמו שאמרנו, התפריט שלנו משתנה כמובן לפי התקציב ולפי אופי המפגש, נציע כאן כמה אפשרויות ונרד לפרטים של חישובי כמויות:

 

מפגש חברים, מוסיקה בירה והמבורגר בלחמניה.

כאן התפריט שלנו מאד פשוט, וזה יתרונו! אין הרבה זמן הכנה, אין הרבה התעסקות ונשאר זמן איכות לבילוי עצמו – וחוץ מזה, זה מאד טעים לכולם.

בתפריט:

  1. לחמניות עגולות להמבורגר (ניתן להשיג במאפיית קצרין ליד בשר ברמה)
  2. ירקות חתוכים: עגבניות פרוסות דק, מלפפונים, חסה, טבעות בצל טרי.
  3. רטבים: קטשופ, מיונז, חרדל, טחינה.
  4. המבורגר 250 גר מייצור עצמי של בשר ברמה

 

אופן ההכנה:

על שולחן מרכזי נכין צלוחיות או בקבוקי רוטב, את הירקות נפרוס ונניח כל סוג בצלחת נפרדת. את הלחמניות נחרוץ עם סכין לחם ונחזיר לשקית שלא יתייבש.

את ההמבורגר נפשיר "חצי דרך" לא צריך הפשרה מוחלטת (בשעת הדחק ניתן גם להניח קפוא) ונצלה על גחלים לוהטות. נהפוך צד כשנתחיל לראות את הצד העליון של ההמבורגר מוציא את הנוזל שלו. חשוב מאד, לא לצלות את ההמבורגר על חום נמוך מדי, הדבר יגרום למשך צלייה ארוך וכך נאבד את השומן שבתוך הקציצה אשר נמס ומטפטף החוצה.

 

ייתרונות : קלות הכנה, כמויות מדוייקות,  עלות נמוכה למשתתף.

חסרונות : המגוון הוא במוצרים הנילווים ולא בבשר.

 

מפגש משפחתי רב גילאי

בתפריט:

  1. קבבים
  2. נקניקיות צוריצוס, מרגז
  3. שיפודי עופות: שיפודי פרגית שיפודי שווארמה
  4. סטייק אנטריקוט. או צלעות טלה פרוסות דק.
  5. סלטים טריים (לא צריך הרבה, הבשר כאן הוא העיקר)
  6. סיר אורז אחד או פירה
  7. מרשמלו משופד לילדים

חישובי כמויות: את כמויות הבשר נחשב לפי 400 גרם לבוגר (500 למתבגר) ו200 גרם לילד.

כעת נחלק את ה400 גרם ל150 גרם סטייק לפי חשבון של חצי סטייק לאדם, ו250 גרם קוקטייל של כל היתר.

לדוגמא: נחשב את הכמות ל20 מבוגרים ו10 ילדים כך:

20 X150גר' סטייק אנטריקוט = 3 ק"ג

20X 150גר' קבבים = 3 ק"ג אותם נחלק ל2 אריזות של קבב

עגל ו1 אריזה של קבב טלה

20X 100גר' נקניקיות = 2ק"ג שהם 2 מגשיות (אפשר לקחת

מרגז לאוהבי החריף )

10X 100 גר' שיפודי פרגית = 1 ק"ג פרגיות

10X 100גר' שיפודי שווארמה = 1 ק"ג שווארמה

איך להכין (בקיצור נמרץ)

סטייק – נוודא שהגחלים חמות דיו ע"י שנניח את כף היד 2 ס"מ מעל הרשת, אם הגחלים חמות מספיק לא נוכל להשאירה שם יותר משניה אחת. נתבל במלח גס ופלפל גרוס. לאחר הופעת מיצים על הסטייק נהפוך אותו. הצד השני יהיה מהיר יותר. כאן נדרש מעט דיוק, אסור לצלות אותו מעבר למידת מדיום. להוריד מהאש, לתת לו לנוח 2 דקות, לחתוך לחצי ולאכול בידיים!

קבב – גם הוא צריך גחלים חמות על מנת לצלות אותו בזמן קצר. צלייה קצרה תשאיר את השומן והעסיסיות בפנים, צלייה בחום נמוך תגרור את הקבב לצלייה ארוכה וכל השומן יטפטף החוצה. את הקבב אפשר לאכול עם פיתה או סתם לטבול בטחינה.

נקניקיות – נוציא מהמגשית נקניקיה ארוכה אחת ונגלגל לשבלול, בעזרת 2 שיפודי עץ נפלח את השבלול מצד לצד כך שישאר בצורתו על המנגל. נצלה אותו עד שיהיה מוכן, נקניקיה מוכנה היא נקניקיה קשה יותר. על צלחת גדולה נחתוך למספר חתיכות ונגיש לצד מטבלים שונים.

שיפודי פרגית – כאן לא צריך הסברים, בעוף כולנו מומחים רק ניתן רעיון טעים: פשוט למשוח את השיפודים ברוטב צילי מתוק

שיפודי שווארמה – עם השווארמה לא כדאי ללכת על תיבול מתוק, התבלינים שיותר מתאימים לה הם הכמון, פלפל שחור ותבלין גריל עוף.

 

עלות משוערת לסועד (קטנים וגדולים יחד) בתפריט הנ"ל 30 ₪ לבשרים 7 ₪ למסביב.

 

יתרונות : לא יקר, לא מסובך מדי ולא דורש הרבה הכנות מראש. יש מגוון גדול של בשרים וכל אחד ימצא את הטעם שלו.

חסרונות : קצת יותר קשה לתכנון, לפעמים כדאי להוסיף קצת בשר ספייר ולפעמים להוריד – אתם מכירים את עצמכם הכי טוב.

 

מפגש פסגה, יאללה פנק אותנו!

 

למפגש הזה לא צריך תירוצים, אנחנו כאן בגלל הבשר והבשר כאן בשבילנו. אז יאללה תן בראש!

מה בתפריט:

  1. אנטריקוט מבשר טרי מיושן 21 יום פרוסות עבות
  2. צלעות טלה פרוסות דק
  3. נתח פילה
  4. חטיפי אסדו – אסדו עם עצם מיושן פרוס במסור בקצבייה דק דק.
  5. יין טוב, אבל חבר'ה, שיהיה באמת משהו טוב….

אין הרבה מה להוסיף חוץ מכמויות, כאן אנחנו לא מכניסים סלטים או פיתות, פשוט כי אין צורך.

כמויות: סטייק טרי ישקול בין 350-500 גרם (מנה לאדם) עליו נוסיף 100-200 גרם מהבשרים הנוספים בתפריט.

בתאבון

By | 2018-07-05T10:54:11+00:00 יוני 13th, 2017|Uncategorized|0 תגובות

אודות המחבר: